Patriarhul României: Rugăciunea pentru alții făcută cu multă credință devine izvor de speranță și de vindecare

În toate bisericile s-a citit astăzi, 10 iulie, în duminica a IV-a după Rusalii, Evanghelia vindecării slugii sutașului.

În cuvântul de învățătură rostit în paraclisul de vară cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul din incinta Reședinței Patriarhale, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidențiat importanța învățăturilor ce reies din fragmentul evanghelic.

„Evanghelia ne arată că Mântuitorul Iisus Hristos descoperă credință puternică la neamuri, la păgâni, la alte popoare decât poporul lui Israel și întâlnirea Sa cu sutașul care îi cere să vindece pe servitorul său bolnav are o semnificație, sau un înțeles profetic. Prin aceasta se prevestește, se prezice și se prevede mântuirea tuturor popoarelor care vor crede în Iisus Hristos, sau tuturor oamenilor din diferite popoare care se vor converti la creștinism”, a spus Preafericirea Sa după cum ne informează Radio TRINITAS.

Evanghelia de astăzi evidențiază și importanța rugăciunii făcute de unii pentru alții.

„Evanghelia pe care am ascultat-o a fost pentru Biserică o lumină și rămâne pururea; ea ne îndeamnă să ne rugăm nu numai pentru noi înșine, când suntem bolnavi, ci să ne rugăm și pentru alții, să ne rugăm pentru cei ce nu știu să se roage, pentru cei ce nu mai pot să se roage din prea multă suferință, sau din prea multă boală. Vedem cum Dumnezeu poate vindeca pe cineva nu ca urmare a propriei credințe sau a propriei rugăciuni, ci pe baza credinței celor din jur, pe baza credinței celor apropiați. Rugăciunea pentru alții făcută cu multă credință devine izvor de speranță și de vindecare, izvor de scăpare dintr-o situație grea, dintr-o stare dificilă”, a mai spus Patriarhul României.

Comentarii Facebook


Știri recente