Patriarhul României la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vizitat în această după-amiază Catedrala Arhiepiscopală din Arad, aflată în curs de pictare.

Preafericirea Sa s-a închinat mai întâi la racla ce adăpostește fragmente din moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, după care, însoțit de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și de preoții slujitori ai Catedralei, a constatat stadiul lucrărilor de pictură din altarul Catedralei Arhiepiscopale, după cum ne-a informat reporterul ‘Ziarului Lumina’, Ioan Bușagă, prezent la eveniment.

Catedrala arhiepiscopală din Arad a fost sfințită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în ziua de 6 decembrie a anului 2008, de Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, în prezența a mii de credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…