Patriarhul României îndeamnă la rugăciune pentru pace în Caucaz

APEL PENTRU PACE ÎN CAUCAZ

În contextul confruntărilor armate din Caucaz, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a îndemnat pe toți credincioșii creștini ortodocși la rugăciune pentru pace în această regiune a lumii.

În predica rostită la mănăstirea „Sf. Pantelimon” din localitatea Lacul Sărat (jud. Brăila) în data de 10 august 2008, Preafericirea Sa și-a exprimat speranța că părțile implicate în conflict, două țări cu populație majoritar ortodoxă, vor reveni la masa unui dialog purtat în duhul dragostei lui Hristos:

„În Caucaz, între armatele a două țări care sunt majoritar ortodoxe, este acum război. Noi ne rugăm pentru pace, pentru înțelegere și rugăm pe Mântuitorul Hristos, Domnul Păcii, să lumineze pe conducătorii popoarelor creștine, în primul rând, ca să fie făcători de pace și să rezolve problemele pe cale pașnică, prin dialog, prin înțelegere reciprocă, amintindu-ne că fiecare faptă a noastră poate să aducă bucurie sau poate să aducă întristare, poate să aducă viață sau poate să aducă moarte”.

În același timp, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a reînnoit apelul pentru ajutorarea persoanelor sinistrate în urma inundațiilor abătute recent asupra țării noastre. Preafericirea Sa consideră aceasta ca pe o datorie de suflet a fiecărui credincios.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente