Patriarhul României în Arhiepiscopia Aradului

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române se află în perioada 23-26 septembrie 2011 în Arhiepiscopia Aradului cu ocazia sfințirii noii biserici a Mănăstirii Arad-Gai, care va avea loc duminică, 25 septembrie 2011.

Patriarhul României a ajuns vineri, 23 septembrie 2011, pe Aeroportul din Timișoara unde a fost întâmpinat de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, după cum informează TRINITAS TV. Delegația a plecat, apoi, la Arad, primirea oficială având loc la Reședința Arhiepiscopală.

Cu această ocazie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat motivele vizitei Preafericirii Sale în Arhiepiscopia Aradului: „Ne bucurăm să venim și în această parte a țării, pentru că este mai apropiată de zona în care m-am născut, dar și pentru că se fac lucrări frumoase. Acum venim să sfințim o biserică mănăstirească nouă și ne bucurăm să prețuim și activitatea monahală din această zonă, mai ales că aici se află cea mai veche mănăstire, cu o continuitate neîntreruptă de la 1177 și anume Mănăstirea Hodoș-Bodrog, încât suntem bucuroși să subliniem importanța mărturiei ortodoxe. De asemenea, am făcut acest gest pentru a arăta recunoștință Arhiepiscopiei Aradului care sprijină în mod dinamic activitățile majore ale Patriarhiei Române”.

De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a adresat un cuvânt de mulțumire Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române, exprimând bucuria prezenței Preafericirii Sale în mijlocul arădenilor: „Este o mare cinstire pentru tot ceea ce înseamnă Arhiepiscopia Aradului, pe care tot Preafericirea Voastră ați înălțat-o în rang, de la eparhia istorică care a fost și care a știut să-și cinstească vlădicii. Acum, cu ocazia acestui popas, noi ne rugăm Bunului Dumnezeu să Vă dăruiască sănătate și putere de muncă, așa cum cere înalta răspundere pe care o aveți și ca să ne împărtășiți harul și binecuvântarea pentru întreaga lucrare pe care o avem de împlinit în numele Preafericirii Voastre”.

Mâine, Patriarhul României va vizita Mănăstirile Bezdin și Hodoș-Bodrog, precum și Catedrala arhiepiscopală din Arad, aflată în curs de pictare. Duminică, 25 septembrie 2011, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va sfinți noua biserică cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” a Mănăstirii Arad-Gai. Luni, Preafericirea Sa se va afla în mijlocul profesorilor și elevilor Seminarului Teologic Ortodox din Arad.

Comentarii Facebook


Știri recente