Patriarhul României i-a binecuvântat pe copiii găzduiţi în orfelinatul mănăstirii Pokrovsky

Patriarhul României i-a binecuvântat pe copiii găzduiţi în orfelinatul mănăstirii Pokrovsky

Patriarhul României le-a binecuvântat duminică, după Liturghie, pe cele 40 de fete care sunt ocrotite în orfelinatul din incinta mănăstirii Pokrovsky din Moscova. După ce a asistat la concertul susţinut de corul instituţiei sociale, Preafericirea Sa a apreciat calitatea actului artistic şi le-a felicitat pentru efortul depus.

În orfelinatul inaugurat în anul 2004, cu binecuvântarea Patriarhului Alexei al II-lea, sunt găzduite fete cu vârsta între 6 şi 17 ani, din Moscova şi împrejurimi, provenite din familii monoparentale, aflate într-o situaţie financiară delicată.

Părintele Patriarh Daniel a evidenţiat misiunea socială desfăşurată în mănăstirea din capitala Rusiei şi  oferit-o exemplu pe stareţa Teofania care a reuşit să îmbine viaţa duhovnicească cu activitatea misionară.

Patriarhul României a invitat-o verbal pe maica stareţă să viziteze ţara noastră pentru a împărtăşi din bogata experienţă duhovnicească şi misionară pe care o desfăşoară prin intermediul mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului – Pokrovsky.


Copiii aflaţi în cadrul orfelinatului se bucură de o formare care îmbină partea duhovnicească cu cea educaţională. Pe lângă cursurile din aria curriculară specifică învăţământului din Rusia, sunt organizate ateliere de gimnastică, muzică, dans. Conform site-ului oficial al mănăstirii, instituţia socială din cadrul mănăstirii nu creşte viitoare monahii, ci oameni destoinici pentru patria mamă.

Foto credit:Robert Nicolae/Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente