Patriarhul României a primit vizita Mitropolitului de Hama

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit luni, 13 august 2018, vizita Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolit de Hama și împrejurimi – Patriarhia Antiohiei. 

Mitropolitul Nicolae a fost însoţit de Preasfinţitul Părinte Qais Sadiq, Episcop de Erzurum.

În cadrul întrevederii de la Reşedinţa Patriarhală au fost discutate problemele cu care se confruntă creștinii în Orientul Mijlociu.

IPS Nicolae a oferit o declaraţie pentru Radio Trinitas. Foto credit: Mircea Florescu/Basilica.ro 

Mitropolit Nicolae de Hama se află în țara noastră la invitația Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului.

Ierarhul va participa la hramul Mănăstirii Nicula cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

Într-o declaraţie acordată pentru Radio Trinitas, Înaltpreasfinţia Sa a rememorat participarea la sărbătoarea Sfintei Parascheva de la Iaşi şi a evidenţiat credinţa puternică a românilor.

„Această credinţă este înrădăcinată în inima poporului român”, a subliniat ierarhul.

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae a fost ales Mitropolit de Hama în cadrul lucrărilor Sfântului Sinod al Patriarhiei Antiohiei din 7 iunie 2017.

S-a născut în Damasc în anul 1957. El a studiat medicina la Universitatea din Damasc, fiind specializat în chirurgie generală din anul 1984.

Din 1993 până în 1998 a studiat la Facultatea de Teologie din Balamand. A fost hirotonit episcop de Patriarhul Ignatius al IV-lea, în 2011. Acesta a fost locțiitor al Eparhiei de Hama începând din 30 martie 2017.

Foto credit: Mircea Florescu/Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente