Patriarhul României a participat la Slujba Acatistului Bunei Vestiri de la biserica Sf. Arh. Mihail și Gavriil – Mega Revma

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, însoțit de o delegație a Bisericii Ortodoxe Române, participă în aceste zile la Constantinopol la Întrunirea Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe pentru pregătirea Sinodului Panortodox.

În această seară, în a doua zi a lucrărilor, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a participat la slujba Acatistului Bunei Vestiri, alături de ceilalți Întâistătători ai Bisericilor Ortodoxe, care a avut loc la biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil de pe malul stâng al Bosforului.

Slujba din această seară a fost săvârșită de Preafericitul Teodor al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al întregii Africi.

În Duminica Ortodoxiei (9 martie 2014) Întâistătătorii de Biserici Ortodoxe vor oficia Sfânta Liturghie în Catedrala Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a Patriarhiei Ecumenice, situată în cartierul Fanar al Constantinopolului (Istanbul).

Comentarii Facebook


Știri recente