Patriarhul României a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Cernica

Mii de credincioși au fost prezenți, astăzi, la Mănăstirea Cernica, la Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

DSC_3614 (2)

În Duminica a 4-a din Postul Sfintelor Paști, numită și a Sfântului Cuvios Ioan Scărarul, 10 aprilie 2016, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Cernica din județul Ilfov. În această zi, credincioși veniți în număr mare au avut bucuria de a se închina la moaștele Sfântului Ierarh Calinic, a cărui raclă a fost așezată într-un baldachin special amenajat în fața Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta mănăstirii.

„Când slăbește în popor credința, duhurile rele prind putere asupra oamenilor, făcându-i să cârtească, să se revolte, să hulească pe Dumnezeu. Însă, când omul este credincios, orice încercare, suferință sau necaz, îl fac să se apropie mai mult de Dumnezeu. Cine este slab în credință se răzvrătește, cine este puternic în credință se pocăiește și cere mai mult ajutorul lui Dumnezeu ca fiind singurul Izvor al iertării păcatelor și al vindecării sufletului și trupului”, a spus Patriarhul României în cadrul cuvântului de învățătură.

Hristos vindecă pe oameni de îndoială, de boală și de nepricepere duhovnicească

Evanghelia de astăzi ne credința ca o relație vie a omului cu Dumnezeu și care trebuie cultivată și întărită.

„Această minune a vindecării fiului lunatic de către Hristos Domnul ne arată pe deoparte mustrarea Mântuitorului pentru slăbirea credinței tatălui, dar și milostivirea Lui față de omul suferind. Mântuitorul Iisus Hristos prețuiește credința puternică, iar acolo unde ea nu există, El cere să fie cultivată și întărită. Credința este o relație a noastră cu Dumnezeu, nu este o simplă informație culturală sau intelectuală. Ea nu este o simplă convingere că Dumnezeu există undeva în cer, ci este o convorbire cu Dumnezeu în rugăciune și o împlinire a voii Lui în fapte bune. De aceea, credința ca relație vie între om și Dumnezeu trebuie să fie cultivată”, a mai spus Preafericirea Sa.

Duminica aceasta ne îndeamnă să ne hrănim sufletul cu prezența harică a lui Dumnezeu, izvorâtă din rugăciune, din citirea Sfintelor Scripturi, din împărtășirea cu Sfintele Taine și din săvârșirea faptelor bune, a arătat Patriarhul României.

Așezat la o distanță de numai 12 kilometri spre răsărit de Capitală, așezământul monahal se întinde pe două dintre insulele lacului Cernica. Ctitorie a marelui vornic Cernica Știrbei și a soției sale, doamna Chiajna, Mănăstire Cernica este atestată documentar încă din anul 1608, printr-un hrisov domnesc al lui Radu Vodă Șerban.

https://soundcloud.com/agentia-basilica/predica-patriarhului-romaniei-in-duminica-a-4-a-din-postul-mare

Preluare Radio Trinitas

Comentarii Facebook


Știri recente