Patriarhul României a adresat un mesaj de felicitare Patriarhului Bulgariei

Cu prilejul împlinirii a patruzeci de ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Maxim, ca Patriarh al Bulgariei, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, i-a adresat un mesaj de felicitare pe care îl redăm în cele ce urmează:

Preafericitului Părinte Maxim,

Patriarhul Bulgariei

Preafericirea Voastră,

În aceste momente deosebite, Ne facem părtași bucuriei Bisericii Ortodoxe Bulgare cu prilejul împlinirii a patruzeci de ani de la întronizarea Preafericirii Voastre ca patriarh, când V-ați asumat o sfântă misiune spirituală, aceea de a păstori poporul binecredincios bulgar pe calea mântuirii. Acest moment este în special un eveniment duhovnicesc, liturgic și canonic, pentru că o astfel de aniversare reprezintă, de fiecare dată, o sărbătoare a vieții Bisericii.

Sfântul Apostol Pavel arată importanța slujirii pastorale, spunând următoarele: „Așa să ne socotească pe noi fiecare om: ca slujitori ai lui Hristos și iconomi ai tainelor lui Dumnezeu” (I Corinteni 4,1). Astfel, Biserica Ortodoxă soră a Bulgariei are în persoana Preafericirii Voastre un slujitor devotat lui Hristos, un iconom credincios al tainelor dumnezeiești și un părinte duhovnicesc al poporului bulgar, îndeosebi pentru că vocația arhipăstorului în Biserică este responsabilitate și dăruire de sine pentru mântuirea oamenilor.

Ca patriarh al Bulgariei, ați promovat dialogul, cooperarea și respectul reciproc în raport cu celelalte Biserici, arătând, în vremuri de cumpănă pentru poporul bulgar, o grijă deosebită pentru păstrarea unității Bisericii, a dreptei credințe și a valorilor tradiționale ale Ortodoxiei.

Ne rugăm Domnului Hristos, „Mai marele Păstorilor” (I Petru 5, 4), să Vă dăruiască sănătate, pace și bucurie.

Întru mulți și binecuvântați ani!

Cu aleasă prețuire și frățească îmbrățișare întru Hristos Domnul,

†DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente