Patriarhul Neofit al Bulgariei a fost externat din spital

Patriarhul Neofit al Bulgariei externat

După o lună de recuperare, Preafericitul Părinte Patriarh Neofit al Bulgariei a fost externat din spitalul Tokuda unde a fost internat de urgență la mijlocul lunii aprilie ca urmare a unei afecțiuni cardiace cronice.

Potrivit EUSCOOP, Sfântul Sinod al Bisericii Bulgare a transmis o informare în Joia Înălțării Domnului în care se menționează că „Patriarhul Bulgar și Mitropolitul de Sofia Neofit a fost externat de la spital și se află acum la reședința sa de la Sfânta Mitropolie de Sofia”.

Sinodul îndeamnă credincioșii la rugăciune „către Milostivul Dumnezeu să-i dăruiască sănătate deplină și viață îndelungată în demnitatea sa de conducător al Bisericii Ortodoxe Bulgare”.

Miercuri, 18 aprilie 2018, Patriarhul Neofit a fost găsit în stare de inconștiență în camera sa și a fost transportat de urgență la cel mai mare spital din Bulgaria.

Reprezentanții Bisericii Bulgare anunțau pe site-ul oficial că după internare starea Patriarhului Neofit era stabilă dar că „echipele medicale specializate vor continua să îl monitorizeze îndeaproape”.

Reamintim că Patriarhul Neofit a fost operat pe cord cu un an înainte de alegerea sa în scaunul patriarhal de la Sofia.

Foto: BGNES

Comentarii Facebook


Știri recente