Patriarhul Melchit Youssef Absi a vizitat Mănăstirea Ghighiu

Patriarhul Youssef Absi al Bisericii Melchite din Siria a vizitat marţi Mănăstirea Ghighiu unde s-a închinat icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului Siriaca.

Patriarhul și delegația sa au fost întâmpinați de Monahia Epiharia Lungu, stareța așezământului monahal.

Aflat în vizită în România la invitația Fundației Alexandrion, care îi va înmâna Distincția de onoare a Galei Sf. Constantin Brâncoveanu, Patriarhul Youssef Absi a fost mănăstirea unde se află o icoană din secolul 16 a Maicii Domnului adusă în 1958 de Episcopul Vasile Samaha de Serghiopolis din Patriarhia Antiohiei şi a Întregului Orient.

Programul vizitei în România a Patriarhului Youssef Absi include participarea la sesiunea plenară a Episcopilor romano-catolici și greco-catolici din România, în calitate de invitat, care se desfășoară la Mănăstirea Carmelitană de la Ciofliceni.

Termenul melkit provine din limba siriană malka și înseamnă rege, făcând referire la împărații care au ajutat la organizarea Sinodului IV Ecumenic de la Calcedon.

Biserica Melkită este în deplină comuniune cu Biserica Romano-Catolică, dar urmează tradițiile și obiceiurile bizantine. Limbile tradiționale de cult sunt araba și greaca, dar astăzi slujbele se țin într-o varietate de limbi.

Actualul Patriarh Youssef Absi a fost ales la 21 iunie 2017. Patriarhia Melchită are sediul în Damasc, capitala Siriei.

Foto credit: Facebook / Nawaf Salameh

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente