Patriarhul Irineu se află în spital. Starea sa de sănătate este stabilă

Biserica Ortodoxă a Serbiei a anunţat marţi printr-un comunicat de presă că starea de sănătate a Patriarhului Irineu este stabilă după ce în data de 29 august a fost internat la Spitalul Militar din Belgrad.

Presa din Serbia precizează că Preafericirea Sa a acuzat o stare generală de slăbiciune şi febră.

Recuperarea sa este în curs de desfăşurare, iar medicii se aşteaptă ca Preafericitul Părinte Patriarh Irineu să fie externat în curând şi să îşi reia activităţile obişnuite.

Conducătorul Bisericii Serbiei a fost spitalizat la o zi după împlinirea vârstei de 89 ani.

S-a născut în data de 28 august 1930, în localitatea Vidova de lângă oraşul Čačak, Serbia.

În anul 1975 a fost ales Episcop de Niş, deţinând această demnitate până în data de 22 ianuarie 2010, când Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe l-a ales Arhiepiscop de Peć, Mitropolit de Belgrad-Karlovci şi Patriarh al Serbiei.

Foto credit: Tanjug / Rade Prelić

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Cotmeana are un nou stareţ

Arhiepiscopul Calinic al Argeşului l-a instalat duminică pe noul stareţ al Mănăstirii Cotmeana, pr. protosinghel Daniil Niță. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, iar la finalul slujbei l-a prezentat pe noul egumen care va coordona cel…

PS Sebastian: „Prinde orbul, scoate-i ochii!”

Episcopul Sebastian al Slatinei și Romanaților face o paralelă între zicala „Prinde orbul, scoate-i ochii!” și „Vindecarea orbului din naștere”, text evanghelic prezentat la liturghie duminică, 24 mai 2020. „Nu știu dacă autorul acestei zicale…