Patriarhul Georgiei cere sprijin pentru organizarea de ajutor umanitar

Patriarhul și catolicosul Georgiei, Ilia al II-lea, a cerut președintelui și primului ministru ai Rusiei, Dimitri Medvedev și Vladimir Putin, deschiderea unui culoar umanitar către orașele Nikozi și Gori. Solicitarea a fost transmisă și prin intermediul Patriarhiei Moscovei. De asemenea, patriarhul georgian s-a adresat încă o dată poporului său: „Nu vă descurajați! Nu vă fie teamă! Georgia a trecut prin perioade și mai dificile, pe care le-a depășit. Aveți credință în Dumnezeu și totul se va îndrepta. Dumnezeu să vă binecuvinteze pe toți, Dumnezeu să binecuvinteze Georgia!”.

Ieri (15 august 2008), patriarhul Ilia II a fost în orașele Gori și Nikozi, însoțit de mitropolitul Daniel Datuașvili, de mai mulți preoți și călugărițe. Dacă va fi posibil, va vizita și Osetia de sud. Patriarhul dorește să se întâlnească cu populația locală și să ducă ajutoare umanitare. Patriarhia Georgiei a deschis conturi bancare internaționale în Franța și SUA, special pentru ajutorarea sinistraților și a victimelor războiului.

De cealaltă parte, Patriarhul Alexei al Moscovei a trimis episcopatului rus o scrisoare prin care cheamă la organizarea de colecte în vederea ajutorării victimelor de război din Osetia de sud, 30.000 dintre acestea aflându-se pe teritoriul Federației Ruse. În acest sens, s-au deschis mai multe conturi bancare, unul dintre acestea în Belgia.

IOCC (International Orthodox Christian Charities) anunță că a început distribuirea de alimente și articole de igienă (săpun, prosoape, pastă de dinți) pentru refugiații din Osetia de nord și Tbilisi, capitala statului georgian. Se estimează că numărul refugiaților este în prezent 100.000.

Sursa: www.orthodoxie.com, www.patriarchate.ge

Comentarii Facebook


Știri recente