Patriarhul Ecumenic vizitează pentru prima dată Marocul, pentru a participa la Conferința despre Politică Mondială

Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a ajuns joi în Marrakech, în prima sa vizită în Maroc, pentru a participa la a zecea ediție a Conferinței despre politică mondială (World Policy Conference). Patriarhul Ecumenic Bartolomeu este singurul lider religios invitat la acest eveniment internațional.

Conferința despre politică mondială a fost fondată în 2008 la inițiativa lui Thierry de Montbrial, președintele Institutului Francez pentru Relații Internaționale (IFRI), cu scopul de a contribui la îmbunătățirea tuturor aspectelor legate de guvernare, în perspectiva promovării unei lumi mai deschise, mai prospere, mai drepte și care respectă diversitatea statelor și națiunilor.

Lucrările conferinței se vor desfășura în perioada 3-5 noiembrie, întrunind lideri politici și economici de pe cele cinci continente, precum și reprezentanți ai societății civile şi ai comunităţii academice.

Potrivit unui comunicat de presă al Patriarhiei Ecumenice, Patriarhul Bartolomeu este însoțit de Mitropolitul Emmanuel al Franței și de dl Panteleimon Vigas. Sanctitatea Sa participă pentru a patra oară la lucrările Conferinței pentru politică mondială, anterior fiind prezent la edițiile din Viena în 2011, Cannes în 2012 și Monaco în 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente