Patriarhul Ecumenic vizitează miercuri Biserica Sfinților 12 Apostoli din Roma

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu viziteaza Roma

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, va vizita miercuri seară, 23 mai, Biserica celor doisprezece Sfinți Apostoli din Roma și se va închina moaștelor Sfinților Filip și Iacov, anunță Vatican News.

Rugăciune înaintea sfintelor moaște

Patriarhul Ecumenic va prezida un moment de rugăciune în interiorul bisericii programat pentru ora 18.30, aducând cinstire moaștelor Sfinților Apostoli Filip și Iacov.

La sfârșitul rugăciunii, Patriarhul Bartolomeu va saluta comunitatea fraților minori conventuali adunați împreună cu ministrul general, fr. Marco Tasca, de asemenea, pe toți membrii Curiei generale, comunitățile romane și pe credincioșii prezenți.

Vizita a fost anunțată de către parohul bazilicii, fr. Agnello Stoia, în buletinul lunar „San Bonaventura informa”.

Confirmarea vizitei a venit din partea Consiliului Pontifical pentru Unitatea Creștinilor.

Dialog și fraternitate

Fr. Agnello Stoia și-a exprimat bucuria pentru „vizita Sanctității Sale Bartolomeu, care a acceptat astfel invitația, adresată în mai multe rânduri, să viziteze Bazilica în care sunt păstrate și cinstite moaștele celor doi apostoli și martiri”.

Pentru părintele paroh este „un semn de mare atenție acordat dialogului și fraternității dintre Biserici, cea catolică și cea ortodoxă, considerându-i pe papa Francisc și pe patriarhul Bartolomeu doi artizani neobosiți ai acestui itinerar”.

Foto credit: SIR

Comentarii Facebook


Știri recente