Patriarhul Ecumenic va participa la hramul Catedralei din Seul și la un simpozion dedicat mediului

Patriarhul Ecumenic va efectua o vizită oficială în Coreea de Sud în perioada 3-7 decembrie 2018. Sanctitatea Sa va participa la hramul Catedralei din Seul și la un simpozion dedicat mediului.

Potrivit programului publicat de Mitropolia Ortodoxă de Coreea, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va participa miercuri seară, 5 decembrie 2018, la slujba Vecerniei în catedrala „Sf. Nicolae” din Seul.

Sanctitatea Sa va oficia de asemenea, joi dimineață, liturghia de hram.

În după-amiaza zilei, Patriarhul Ecumenic va participa la un eveniment caritabil organizat de „Korean Salvation Army” și va vizita mai multe persoane fără adăpost.

Ultima zi a vizitei în Seul va fi dedicată Simpozionului Internațional de mediu „Ecologie, teologie și demnitate umană în tradiția creștin-ortodoxă”.

În cadrul simpozionului va fi prezentată ediția în coreeană a lucrării „Întâlnind Taina. Înţelegând creştinismul ortodox astăzi” (‘Encountering the mystery.Understanding Orthodox Christianity Today’)a Patriarhului Ecumenic Bartolomeu.

Ulltima vizită a Patriarhului Ecumenic în Coreea de Sud a avut loc în anul 2000.

Mitropolia Ortodoxă a Coreei se află sub jurisdicţia Patriarhiei Ecumenice. În prezent există şapte parohii în Coreea de Sud, o parohie în Coreea de Nord, două mănăstiri şi treisprezece capele în cadrul Mitropoliei Ortodoxe a Coreei.

Foto: Catedrala „Sf. Nicolae” din Seul. ©Carl Jerome Cwiklinski / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente