Patriarhul Ecumenic s-a întâlnit cu Patriarhul Teodor al Alexandriei

La încheierea vizitei de patru zile în Ionia, Patriarhul Teodor al Alenxandriei s-a întâlnit miercuri cu Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu la reședința sa patriarhală din Istanbul.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Ecumenice, cei doi Întâistătători ortodocși au purtat „lungi discuții pe teme de interes interortodox și interbesericesc”.

La întâlnire au fost prezenți Mitropolitul Teolipt de Iconiu, Mitropolitul Gheorghe de Guineea și Arhim. Ioachim Billis, secretarul șef al Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice.

Cei doi patriarhi urmau să coliturghisească la mormântul Sfântului Apostol Ioan chiar de ziua de pomenire a sfântului, însă Patriarhul Ecumenic Bartolomeu nu a mai putut participa din motive de sănătate.

Foto: Romfea

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
13 ani de Mitropolie

În imagini: 13 ani de Mitropolie celebrați liturgic la Cluj

Opt ierarhi au celebrat liturgic de Buna Vestire aniversarea a 13 ani de la înființarea Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, devenită ulterior Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. Împreună cu Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și…