Patriarhul Ecumenic își exprimă „oroarea” față de atacurile teroriste din Sri Lanka

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și-a exprimat „oroarea” față de atacurile teroriste care au avut loc în ziua sărbătorii Paștelui apusean în biserici și hoteluri din regiunea mai largă a capitalei Colombo din Sri Lanka, „cauzând moartea a zeci de semeni ai noștri și rănind sute de persoane”.

„Sanctitatea Sa condamnă categoric orice act de terorism precum și orice faptă de ură, violență și fundamentalism, indiferent de unde provin acestea și îi îndeamnă pe toți să lucreze prin dialog și într-un spirit de respect reciproc pentru protejarea binelui coexistenței pașnice și cooperării”, se menționează în comunicatul Patriarhiei Ecumenice.

Biserica Ortodoxă a Constantinopolului se roagă pentru odihna sufletelor victimelor și exprimă „calde condoleanțe” familiilor lor.

De asemenea, Patriarhia Ecumenică dorește mult curaj și grabnică însănătoșire celor răniți.

„În același timp, își exprimă compasiunea și solidaritatea față de Biserica romano-catolică locală, guvernul și poporul din Sri Lanka”, se menționează în comunicat.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a comunicat cu Mitropolitul Constantin de Singapore și i-a cerut să transmită acest mesaj al Patriarhiei Ecumenice comunității romano-catolice și autorităților de stat din Sri Lanka.

Peste 200 de oameni au fost ucişi în mai multe atentate care au vizat biserici şi hoteluri din zona capitalei Colombo, iar peste 500 sunt răniţi.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a transmis la rândul său un apel la rugăciune pentru victimele atentatului.

Foto credit: Arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente