Patriarhul Ecumenic în vizită la Arhiepiscopul Atenei. În 2018 va avea loc un Congres Internațional pe tema Sinodului din Creta

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, a vizitat astăzi sediul Arhiepiscopiei Atenei, unde a fost primit de Preafericitul Părinte Ieronim, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade, anunță ecclesia.gr.

Patriarhul a făcut referire la circumstanțele în care se află Grecia subliniind faptul că Biserica este alături de poporul grec și în nevoile pe care le confruntă. Adresându-se Arhiepiscopului grec, Patriarhul Bartolomeu a spus că prin cuvintele și lucrările voastre mângâiați poporul.

Sanctitatea Sa i-a mulțumit Preafericitului Părinte Ieronim pentru sprijinul total oferit la Sfântul și Marele Sinod din Creta și a anunțat faptul că se pregătește organizarea unui Congres Internațional de Teologie pe această temă, care va avea loc la Salonic în luna aprilie 2018.

Arhiepiscopul Ieronim și-a exprimat bucuria pentru vizita Patriarhului, pe care l-a informat cu privire la evenimentul organizat de Arhiepiscopia Atenei cu tema Revizuirea constituției și Biserica Greciei, programat pentru miercuri, 7 iunie.

La rândul său, a făcut referire la Sfântul și Marele Sinod spunând că „după atâtea secole și atâtea eforturi, ne-am întâlnit, și dacă am ajuns la acest rezultat se datorează eforturilor Sanctității Voastre”. Totodată, Arhiepiscopul Ieronim a vorbit despre continuarea lucrărilor sinodale spunând că „un Sinod nu are loc o singură dată și atât. Poate este nevoie și de alte întâlniri”.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu se află în Atena cu prilejul manifestărilor dedicate Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător. Evenimentul este organizat de Prefectura Sterea și de orașul Tanagra și are loc în prezența Președintelui elen Prokopis Pavlopoulos, a Patriarhului Ecumenic și a Arhiepiscopului Atenei.

Comentarii Facebook


Știri recente