Patriarhul Ecumenic: Fenomenele meteo extreme ne reamintesc de reacția naturii la intervenția omului lipsită de respect

Ca urmare a furtunii din peninsula Halkidiki, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a atras atenția că „fenomenele meteo extreme apar ca să ne reamintească nu doar de puterea naturii, ci mai degrabă de reacția ei ca urmare a intervențiilor lipsite de respect din partea oamenilor asupra naturii”.

„În aceste momente emoționante pentru toți locuitorii din Halkidiki și din nordul Greciei, în general, Biserica mamă a Constantinopolului se află spiritual și în rugăciune alături de familiile victimelor și alături de cei răniți”, a transmis joi Patriarhul Bartolomeu.

Patriarhia Constantinopolului se roagă lui Dumnezeu să vindece rănile și să păzească regiunea Halkidiki și tot teritoriul Greciei de orice pericol și amenințare.

În mesajul postat pe pagina de Facebook a Patriarhiei, se amintește de eforturile Bisericii Constantinopolului în domeniul ecologiei din ultimele decenii.

Mediul înconjurător este „casa noastră comună” iar noi nu trebuie să o distrugem „deoarece consecințele influențează nu doar locul unde ecosistemul natural este distrus, ci întreaga planetă”.

„Facem un apel către toți oamenii de bună voință să-și asume această linie de acțiune în vederea protejării creației și îi rugăm pe toți să se roage pentru odihna sufletelor victimelor și refacerea sănătății celor răniți de acest nou dezastru natural”.

În încheiere, Patriarhul Bartolomeu a făcut un apel la ajutorarea „prin orice mijloc posibil” a celor care au suferit daune materiale nemăsurabile.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente