Patriarhul Ecumenic către noul Arhiepiscop al Americii: Aveţi multe de realizat şi de oferit

Cu prilejul prezentării oficiale a noului Arhiepiscop al Americii în faţa Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice, Sanctitatea Sa a apreciat „virtuţile şi loialitatea” Înaltpreasfinţitului Părinte Elpidofor şi i-a spus că are „multe de realizat şi de oferit”.

„Avem încredere în Înaltpreasfinţia Voastră. Fie ca să vă distingeţi drept un Arhiepiscop al iubirii, păcii, smereniei şi purităţii”, a spus sâmbătă Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

Sanctitatea Sa a afirmat că Biserica Mamă a decis să-i acorde Mitropolitului Elpidofor această responsabilitate având în vedere faptul că este un ierarh tânăr, educat, cunoscător al mai multor limbi străine, activ şi eficient.

Patriarhul Ecumenic s-a arătat încrezător că noul Arhiepiscop va onora votul şi încrederea Sfântului Sinod şi că se va ridica la aşeptările Sanctităţii Sale care „îl apreciază cu dragoste paternă”.

În răspunsul său, Arhiepiscopul Ales al Americii a precizat că noua demnitate implică foarte multe responsabilităţi şi a mulţumit Patriarhului Ecumenic care i-a „modelat personalitatea cu multă răbdare şi dragoste” de când a început să slujească Bisericii, informează Romfea News.

Noul Arhiepiscop al Americii

Înaltpreasfinţitul Părinte Elpidofor a fost ales în demnitatea de Arhiepiscop al Americii sâmbătă, 11 mai 2019, fiind succesorul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Dimitrie Trakatellis.

Arhiepiscopul ales al Americii s-a născut în 1967 la Bakirköy, Istanbul. A studiat în Grecia, Germania şi Liban.

A fost hirotonit diacon în 1994 şi preot în 2005.

În martie 2011 a fost ales Mitropolit de Bursa şi a fost numit de Patriarhul Bartolomeu stareţ al Mănăstirii Sfânta Treime din Halki – stavropighie patriarhală.

Foto credit: Romfea News

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente