Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a primit titlul de doctor honoris causa al Universității Ebraice din Ierusalim

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu s-a aflat marți în Ierusalim pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității Ebraice. În acest context a avut loc a patra întâlnire de anul acesta dintre Sanctitatea Sa și Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului.

Evenimentul a avut loc în cadrul celei de-a zecea Conferințe Academice a Dialogului Ortodox-Evreu din perioada 5-7 decembrie 2017. Patriarhul Ecumenic a fost însoțit de Mitropoliții Emanuel al Franței și Cleopa al Suediei.

Sanctitatea Sa a fost întâmpinat la aeroport de un delegat al Patriarhului Teofil, Mitropolitul Isychios de Kapitolias, deoarece patriarhul nu sosise încă din Rusia, notează site-ul oficial al Patriarhiei Ierusalimului.

În jurul orei locale 17:30, Patriarhul Bartolomeu a vizitat Sfântul Mormânt împreună cu Patriarhul Teofil, după care cei doi au avut o întrevedere la sediul Patriarhiei Ierusalimului.

După ora 19:00, Patriarhul Ecumenic a participat la deschiderea Conferinței Academice a Dialogului Ortodox-Evreu, în cadrul căreia a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Ebraice.

Patriarhul Ierusalimului a fost reprezentat la eveniment de Mitropoliții Isychios de Kapitolias și Ioachim de Helenopoulis.

Foto credit: Patriarhia Ierusalimului

Comentarii Facebook


Știri recente