Patriarhul Ecumenic a primit titlul de Doctor Honoris Causa în Tübingen, Germania

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, a fost distins marți, 30 mai, cu titlul de Doctor Honoris Causa din partea Facultății de Teologie Protestantă din cadrul Universității din Tübingen. Titlul onorific i-a fost conferit Patriarhului Ecumenic în cadrul unei ceremonii care a avut loc în biserica Stiftskirche din Tübingen.

Decanul facultății, Prof. Michael Tilly, a motivat oferirea doctoratului onorific făcând referire la angajamentul Patriarhului Bartolomeu de a promova pacea, libertatea și dreptatea socială. De asemenea, au fost evidențiate eforturile sale din domeniul ecologiei.

În discursul său ținut în limba germană, Patriarhul Bartolomeu a amintit despre corespondența dintre teologii din Tübingen și Patriarhia Ecumenică din Constantinopol din perioada 1573-1581. Făcând referire la importanța deschiderii și dialogului dintre creștini, Patriarhul Bartolomeu a subliniat faptul că prin acest dialog nu se urmărește pierderea ci aprofundarea identității proprii. De asemenea, Patriarhul Ecumenic a amintit faptul că anul acesta se împlinesc 500 de ani de la reforma lui Martin Luther.

Sursa: elk-wue.de

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…