Patriarhul Ecumenic a primit titlul de Doctor Honoris Causa în Tübingen, Germania

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, a fost distins marți, 30 mai, cu titlul de Doctor Honoris Causa din partea Facultății de Teologie Protestantă din cadrul Universității din Tübingen. Titlul onorific i-a fost conferit Patriarhului Ecumenic în cadrul unei ceremonii care a avut loc în biserica Stiftskirche din Tübingen.

Decanul facultății, Prof. Michael Tilly, a motivat oferirea doctoratului onorific făcând referire la angajamentul Patriarhului Bartolomeu de a promova pacea, libertatea și dreptatea socială. De asemenea, au fost evidențiate eforturile sale din domeniul ecologiei.

În discursul său ținut în limba germană, Patriarhul Bartolomeu a amintit despre corespondența dintre teologii din Tübingen și Patriarhia Ecumenică din Constantinopol din perioada 1573-1581. Făcând referire la importanța deschiderii și dialogului dintre creștini, Patriarhul Bartolomeu a subliniat faptul că prin acest dialog nu se urmărește pierderea ci aprofundarea identității proprii. De asemenea, Patriarhul Ecumenic a amintit faptul că anul acesta se împlinesc 500 de ani de la reforma lui Martin Luther.

Sursa: elk-wue.de

Comentarii Facebook


Știri recente