Patriarhul Ecumenic a participat la o conferinţă în Praga

Patriarhul Ecumenic a participat marţi, 15 octombrie, la conferinţa organizată în Praga de Fundaţia Forum 2000.

Prezenţa Sanctităţii Sale s-a datorat invitaţiei lansate de Jakub Klepal, directorului executiv al organizației înfiinţate în anul 1996.

Desfăşurată în perioada 13-15 octombrie, conferinţa a avut în vedere modalități de reînnoire a spiritului de responsabilitate și de consolidare a democrației, dar şi provocările contemporane în acest sens, se menţionează pe site-ul oficial al fundaţiei.

Titlul întâlnirii a fost „Recuperarea promisiunii din 1989”.

Sanctitatea Sa a luat cuvântul în cadrul sesiunii cu tema „Politici responsabile pentru o planetă locuibilă”.

Schimbările climatice şi încălcarea drepturilor omului au fost două dintre temele discutate în sesiunea de lucru din capitala Cehiei.

În cadrul vizitei efectuate în Praga, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu s-a întâlnit cu Episcopul Isaia de Sumperk din cadrul Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehe şi Slovacia.

Fundația Forum 2000 susține valorile democrației și respectarea drepturilor omului, sprijinind dezvoltarea societății civile și încurajând toleranța religioasă, culturală și etnică.

Foto credit: Facebook/Forum 2000

Comentarii Facebook


Știri recente

Eroii români comemorați la cimitirul din Mons, Belgia

De sărbătoarea „Înălțării Domnului”, 28 mai 20202, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele şi monumentele închinate acestora din ţară şi străinătate. O ceremonie religioasă și…