Patriarhul Ecumenic a oficiat Privegherea în cinstea Cuviosului Paisie Aghioritul

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului se află zilele acestea în Grecia, la Salonic, unde a participat la ceremoniile dedicate primei sărbătoriri ca sfânt a Cuviosului Paisie Aghioritul.

Sanctitatea Sa a oficiat slujba Privegherii sâmbătă, 11 iulie, în biserica Mănăstirii ”Sfântul Ioan Teologul” – Suroti de lângă Salonic. Au fost prezenți peste 20.000 de credincioși, formând cozi ca să poată trece pe la mormântul Sfântului Paisie.

Alături de Sanctitatea Sa, din sobor au făcut parte mai mulți ierarhi greci: Mitropolitul de Nafpaktos și Aghios Vlasios, Înaltpreasfințitul Părinte Ierotei, ca reprezentant al Arhiepiscopului Ieronim al II-lea; Mitropolitul de Kastoria, Serafim; Mitropolitul de Kaliupolis, Ștefan; Mitropolitul de Kassandria, Nikodimos.

În cuvântul său, de învățătură, Patriarhul Ecumenic a reamintit că Sfântul Paisie a fost trecut în rândul sfinților în urma dorinței poporului și în urma cercetărilor amănunțite. Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice a hotărât în ianuarie 2015 trecerea Părintelui Paisie Aghioritul în rândul sfinților.

După slujbă, Patriarhul Ecumenic a mers la mormântul Cuviosului, unde s-a recules alături de ceilalți ierarhi și de credincioși.

Sursa: romfea.gr

Traducere Diacon Mușat Ciprian

Comentarii Facebook


Știri recente