Patriarhul Ecumenic a instalat noul stareț al Mănăstirii Halki

Episcopul Chiril de Erythres a fost instalat stareț al Mănăstirii stavropighiale a Sfintei Treimi din Halki la sfârșitul vecerniei mari oficiate sâmbătă seara, 8 iunie, în prezența Patriarhului Ecumenic Bartolomeu.

Episcopul de Erythres a fost ales succesor al Mitropolitului Elpidofor Lambriniadis la conducerea mănăstirii Halki, după ce acesta a fost desemnat Arhiepiscop al Americii de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice în luna mai.

În cuvântul adresat noului stareț, Patriarhul Ecumenic a subliniat că această ascultare „este o mare onoare și înaltă responsabilitate”.

Potrivit Romfea, Patriarhul Ecumenic a făcut referire la faptul că Mitropolitul Elpidofor a întărit viața monahală la mănăstirea Sfintei Treimi și că a reușit să facă Seminarul teologic din Halki mai cunoscut în lumea largă, în principal prin organizarea de conferințe internaționale.

În discursul său, Patriarhul Ecumenic a menționat că se împlinesc 48 de ani de la închiderea Școlii de teologie din Halki și i-a încredințat pe cei prezenți de eforturile sale pentru redeschiderea școlii.

La rândul său, noul stareț i-a mulțumit Patriarhului Bartolomeu pentru onoarea și încrederea oferită și a mărturisit că se simte inspirat de viața, prezența și misiunea Patriarhului Ecumenic ca „om al lui Dumnezeu”.

Foto credit: Patriarhia Ecumenică / Nikos Manghinas

Comentarii Facebook


Știri recente