Patriarhul despre educație, în ultima zi de vacanță pentru elevii români

În ultima zi a vacanței de vară pentru elevii români, Patriarhul Daniel a subliniat faptul că „formarea spirituală și intelectuală este cea mai mare bogăție a omului, o comoară pe care n-o poate nimeni lua de la noi”.

„Ce am adunat în suflet prin rugăciune, cultură, educație și fapte bune rămâne în veșnicie în sufletul nostru”, a spus Patriarhul României.

Preafericirea Sa a reliefat în predica rostită duminică legătura dintre Nașterea Maicii Domnului și începutul noului an școlar, vorbind despre cei nouă ani petrecuți de Fecioara Maria în școala de educație a fetelor de la Templul din Ierusalim.

La început de an școlar, Patriarhul a oferit în Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Cartierul bucureștean Drumul Taberei recomandări atât copiilor, cât și părinților și profesorilor.

„Trebuie să ne îngrijim nu numai de lucrurile materiale pentru copii. Și acestea sunt necesare. Dar să formăm un suflet nobil, un suflet luminat, o inimă plină de iubire milostivă față de oameni și plină de recunoștință față de Dumnezeu”.

Totodată, Părintele Patriarh i-a felicitat și apreciat pe părinți și educatori „pentru că educația copiilor este o mare lucrare misionară”.

„Este o lucrare sfântă adesea mai puțin răsplătită în lumea aceasta, dar binecuvântată și răsplătită de Dumnezeu în viața veșnică”, a spus Preafericirea Sa.

Amintind cuvintele Mântuitorului că „cei ce împlinesc poruncile Sale și învață pe alții să facă aceasta mari se vor chema în Împărăția lui Dumnezeu”, Părintele Patriarh a subliniat:

„Mari se vor chema în Împărăția Cerurilor educatorii, învățătorii, educatoarele, învățătoarele, profesorii, profesoarele și măreția lor va crește pe măsură ce toți copiii și tinerii educați de ei vor deveni oameni cu multă cultură, credință și bunătate sufletească și vor aduce în același timp bucurie Bisericii și poporului român”.

În mesajul transmis la începutul noului an şcolar 2019-2020, Patriarhul a amintit de decizia Sfântului Sinod de a proclama 2019 Anul omagial al satului românesc urmare a situaţiei dificile în care se află aşezările rurale şi locuitorii acestora şi a menţionat contribuţia Bisericii pentru schimbarea situaţiei actuale.

De asemenea, Patriarhul a menționat în mesaj modelul scriitorului şi dascălului Ion Creangă.

Patriarhul României a prezentat importanţa colaborării dintre Familie, Biserică şi Şcoală pentru ca elevii de la sate şi orașe să aibă rezultate şcolare optime.

Foto: Arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente