Patriarhul Daniel: Jandarmeria Română contribuie la promovarea iubirii față de patrie şi popor

Părintele Patriarh Daniel a participat joi la ședința Consiliului Militar al Jandarmeriei Române ce a avut loc în Aula Magna a Palatului Patriarhiei. În mesajul adresat în data de 9 noiembrie, Patriarhul României a declarat că instituția contribuie la promovarea iubirii față de patrie şi popor. De asemenea, Patriarhul României a mai amintit și de buna cooperare care există între Biserică și Jandarmerie.

Apreciem mult cooperarea Jandarmeriei Române cu Biserica la nivel național şi local, precum şi în acțiuni umanitare, ca de pildă donarea de sânge în campania „Donează sânge! Salvează o viață!”, promovată de Patriarhia Română. Acest fapt confirmă, o dată în plus, că jandarmii români sunt în slujba oamenilor, a cetățenilor, indiferent de situație, aducând speranță sau bucurie şi celor care se află în suferință şi boală, a spus Patriarhul Daniel.

Cuvântul de deschidere al evenimentului a aparținut colonelului Sebastian Cucoș, Inspectorul General al Jandarmeriei Române. Acesta a apreciat faptul că nevoia de ordine publică implică responsabilitate și așteptări din partea cetățenilor.

Nevoia de siguranță și ordine publică este clamată din ce în ce mai mult. Cetățenii sunt din ce în ce mai exigenți cu Jandarmeria și cu întreg sistemul de ordine publică. Așteptările lor includ, alături de siguranța personală, și răspunsul la fenomene antisociale care îngreunează dezvoltarea comunităților, a declarat colonelul Sebastian Cucoș.

În continuare, deputatul Dorel Căprar, Președintele comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, a prezentat cuvântul său în care a asigurat pe reprezentanții Jandarmeriei Române de toată deschiderea și sprijinul lui. Totodată, acesta le-a mulțumit pentru buna colaborare.

La rândul său, Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne, a evidențiat faptul că sprijină și înțelege dificultatea misiunilor efectuate de Jandarmeria Română. Ea a mai declarat că jandarmii dau dovadă de multă diplomație în diferitele situații pe care le întâlnesc pe teren.

La final, Părintele Patriarh a primit din partea Jandarmeriei Română o plachetă cu însemnele instituției.

Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

 

Comentarii Facebook


Știri recente