Patriarhul Daniel colindat de Corala Nicolae Lungu: Să fiți misionari prin muzică!

Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române l-a colindat duminică, după Sfânta Liturghie, pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Preafericirea Sa le-a urat membrilor coralei „sărbători fericite și bucuria de a împărtăși altora bucurie, aceasta este cea mai mare bucurie”.

Corala „Nicolae Lungu” a susținut sâmbătă seară, alături de Grupul Psaltic Tronos și artista Letiția (Boroi) Vișoiu, un concert de colinde la Catedrala Patriarhală. Duminică, Preafericirea Sa le-a transmis felicitări pentru concertele de colinde.

Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române l-a colindat duminică, 25 decembrie 2022, după Sfânta Liturghie, pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Foto: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene

De asemenea, Preafericitul Părinte Patriarh le-a explicat colindătorilor că „muzica, la Nașterea Domnului, e de origine îngerească. Mai întâi au cântat îngerii în cete și după aceea Arhanghelul Gavriil a vestit păstorilor de la Betleem că s-a născut Hristos, Mesia Cel așteptat, și ei au dus vestea aceasta în oraș”.

Preafericitul Părinte Patriarh a pregătit câte un dar pentru fiecare membru al coralei.

Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române l-a colindat duminică, 25 decembrie 2022, după Sfânta Liturghie, pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Foto: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene

Cu o vechime de peste 200 de ani, Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române reprezintă pentru modernitate mărturia evoluţiei muzicale polifonice în ţara noastră.

Pupitrul corului a găzduit de-a lungul vremii nume de excepţie în dirijat şi compoziţie. Aceşti artişti au adus constant noi forme şi direcţii în evoluţia muzicii corale româneşti şi au pus mai presus de orice dragostea pentru muzică, religie şi societate.

Patriarhul Daniel a fost colindat în luna decembrie de mai multe grupuri de colindători din țară.

Sâmbătă, slujitorii Catedralei Patriarhale au binevestit Nașterea Domnului la Reședința Patriarhală.

O retrospectivă a grupurilor care l-au colindat pe Părintele Patriarh Daniel în celelalte zile ale săptămânii se găsește mai jos:

Foto credit: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene

Comentarii Facebook


Știri recente