Patriarhul Daniel: Adunarea Eparhială are un rol deosebit în definirea priorităţilor unei Eparhii

Părintele Patriarh Daniel a evidenţiat marţi că „Adunarea Eparhială are un rol deosebit în definirea priorităţilor de ordin edilitar, misionar, social filantropic şi cultural ale unei Eparhii”.

În Sala Sinodală din Reşedinţa Patriarhală, Preafericirea Sa a prezidat şedinţa de constituire a noii Adunări Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureştilor, ca urmare a alegerii de noi membri.

Patriarhul României a accentuat în cuvântul rostit importanţa organismului deliberativ, scoţând în evidenţă că Adunarea Eparhială „nu arată doar grija clerului pentru Biserică, ci şi a credincioşilor mireni”.

În timpul şedinţei, a fost stabilită componența celor cinci comisii de lucru ale Adunării eparhiale (administrativ-bisericească; culturală și educațională; economică, bugetară și patrimonială; social-filantropică; organizatorică, juridică și de validare), a biroului definitiv şi s-au luat şi alte decizii potrivit normelor statutare în vigoare.

Prima ședință din acest an a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor s-a desfășurat la finalul lunii ianuarie.

În timpul acesteia, Patriarhul a adus la cunoștință că la nivelul Eparhiei „valoarea totală a ajutoarelor materiale şi financiare acordate în anul 2017 a fost de 6.747.124,08 lei”.

Adunarea eparhială este formată din 30 de reprezentanți, dintre care o treime clerici şi două treimi mireni, aleşi pentru o perioadă de patru ani şi cel mult două mandate.

Foto Credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente