Patriarhul Daniel a sfințit o nouă clădire a Centrului „Familia” din orașul Pantelimon

Casa pelerinului – o nouă clădire aparținând Centrului cultural-misionar Familia din orașul Pantelimon a fost sfințită joi de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Slujba a fost oficiată în Piazzeta Concordia a centrului. Din soborul slujitor au făcut parte Arhim. Paisie Teodorescu, vicar patriarhal, și Pr. Aurel Mihai, vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

La evenimentul din 28 septembrie 2017 au participat: PS Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și membrii Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc şi ai Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

La finalul slujbei, Părintele Patriarh a felicitat pe ostenitorii centrului și a oferit diplome omagiale și medalii consilierilor patriarhali Pr. Ștefan Ababei și Diac. Georgel Ene, în semn de prețuire și apreciere pentru activitatea desfășurată.


Ședință aniversară la zece ani de slujire ca Patriarh al României. Mulțumim lui Dumnezeu și oamenilor prin care lucrează, a spus PF Daniel


În cuvântul rostit, Preafericirea Sa a apreciat lucrările realizate la Casa Pelerinului – corpul B al centrului Familia, și a subliniat faptul că este nevoie de eforturi pentru a renova și corpul A al instituției.

Patriarhul Daniel a amintit scopul clădirii sfințite, în care vor fi cazați participanți la congrese, seminarii sau alte evenimente organizate de Centrul Familia, dar și diferiți pelerini.

Centrul cultural-misionar Familia a fost înființat în 27 februarie 2014 și serveşte drept casă de oaspeţi pentru invitaţii Patriarhiei Române la diferite evenimente.

De asemenea, centrul desfăşoară activităţi culturale, educative şi misionare, în sprijinul familiilor aflate în situaţii de dificultate din motive sociale, spirituale şi medicale, al tinerilor cu o înzestrare intelectuală şi spirituală deosebită lipsiţi de posibilităţi materiale sau provenind din familii dezorganizate, precum şi a celor orfani, al vârstnicilor şi a persoanelor cu dizabilităţi, fără a face discriminare pe motive de pregătire profesională, vârstă, sex, apartenenţă naţională, rasă, culoare, etnie, religie, opţiune politică sau origine socială.

Foto credit: Mihnea Păduraru / ZL

Comentarii Facebook


Știri recente