Patriarhul Daniel a prezidat lucrările Sinaxei monahale a Arhiepiscopiei Bucureştilor

Stareții și starețele din Arhiepiscopia Bucureștilor au participat joi la Sinaxa monahală prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

La evenimentul organizat în Sala Conventus din Palatul Patriarhiei a fost prezent şi Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Şedinţa a fost deschisă de Patriarhul României care a vorbit despre contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la înfăptuirea Marii Uniri din 1918.

„Contribuţia Bisericii a fost foarte mare prin cultivarea conştiinţei naţionale de-a lungul secolelor şi prin implicarea directă a clerului în toată activitatea aceasta de realizare a Marii Uniri, după cum se vede în catalogul celor 1228 delegaţi de la Alba Iulia”.

„Între aceşti delegaţi au fost o mulţime de protopopi şi de preoţi ortodocşi”, a spus Preafericirea Sa.

Apoi, Arhim, Paisie Teodorescu, Vicar Patriarhal, a prezentat referatul cu tema „Patriarhul Miron Cristea şi contribuţia sa la Marea Unire de la 1918”.

În continuare, Arhim. Nectarie Şofelea, Exarh Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a prezentat rezultatul diagramelor pe anul 2018.

La final, Patriarhul Daniel a oferit tuturor mănăstirilor și schiturilor din Arhiepiscopia Bucureștilor Diploma Omagială a Anului Centenar 2018 – An omagial al unității de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română.

Stareţii şi stareţele din eparhie au participat în cursul dimineţii la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul în Catedrala Patriarhală.

Foto credit: Raluca Ene / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente