Patriarhul Antiohiei se va ruga duminică la Damasc pentru cei doi episcopi răpiți

Episcopi sirieni rapiti

Preafericitul Părinte Ioan, Patriarhul Antiohiei, va prezida duminică Sfânta Liturghie la biserica Sfânta Cruce din Damasc la împlinirea a cinci ani de la răpirea celor doi episcopi de Alep: Paul Yazigi și Ioan Ibrahim.

Cei doi ierarhi au fost răpiţi în data de 22 aprilie 2013 de către un grup terorist, în apropierea oraşului Alep. Aceştia se aflau într-o misiune caritabilă în satul Kafr Dael.

Episcopul Paul Yazigi de Alep este fratele actualului Patriarh al Antiohiei, iar Episcopul Ioan Ibrahim face parte din Patriarhia Siriacă a Antiohiei.

În ultimii cinci ani au fost făcute numeroase apeluri din partea Patriarhiei Antiohiei către societatea internațională pentru identificarea unor soluții în cazul episcopilor răpiți.

Foto: myocn

Comentarii Facebook


Știri recente

Pe scurt: 7 domnitori români filantropi

Pentru că suntem în Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români vă aducem în atenție 7 domnitori români și principalele lor realizări pentru care au rămas în istorie drept filantropi. 1. Sfântul Neagoe Basarab Sfântul Domnitor…

Hram la Huşi închinat Sfintei Chiriachi

Catedrala din Huşi îşi va serba marţi hramul închinat Sfintei Chiriachi, fecioara care a primit moarte martirică în timpul împăratului Diocleţian. Liturghia din data de 7 iulie va fi oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului…