Patriarhul Antiohiei a slujit în Limassol la împlinirea a 1400 ani de la moartea Sf. Ioan cel Milostiv

Patriarhul Ioan al Antiohiei a vizitat vineri, 9 noiembrie 2018, orașul Limassol din Cipru, pentru a participa la evenimentul prilejuit de împlinirea a 1400 ani de la moartea Sfântului Ioan cel Milostiv, ocrotitorul orașului.

Preafericitul Părinte Ioan a fost întâmpinat de Mitropolitul Atanasie de Limassol, după care s-au deplasat împreună la un eveniment muzical unde au fost intonate cântece în arabă și greacă dedicate Sfântului Ioan cel Milostiv din Limassol, informează Orthodoxia.

Duminică, Preafericirea Sa a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Sfântul Ignatie din oraș, împreună cu Mitropolitul Atanasie, cu mai mulți ierarhi și clerici.

La slujbă a participat Ambasadorul libanez în Cipru, domnul Klond Haszal, precum și un număr mare creștini arabi.

În omilia sa, Patriarhul Ioan al Antiohiei a făcut referire la relația frățească și la prietenia sa cu Mitropolitul Atanasie, pe care l-a descris ca fiind un „Episcop al slujirii, tăcerii și muncii. Este Episcopul care îi ajută pe cei săraci și pe cei nevoiași, este alături de tineri și îi îmbrățișează cu dragostea și grija lui”.

La finalul predicii, Preafericirea Sa a subliniat că „Biserica Antiohiei este martoră a adevărului și mărturisitoare a credinței. Ea rămâne o Biserică vie prin credincioșii săi care calcă pe urmele strămoșilor ei”.

Foto credit: Orthodoxia

Comentarii Facebook


Știri recente