Patriarhul Alexandriei: Sfânta Familie și-a aflat refugiu în binecuvântata țară a Nilului

Preafericitul Părinte Teodor, Patriarhul Alexandriei și al întregii Africi, a adresat un apel pentru protejarea refugiaților care își pierd viața în fiecare an în apele Mării Mediterane, vorbind marți seară din locul unde și-a aflat refugiu Sfânta Familie, eveniment cinstit de Biserică în data de 26 decembrie.

În mesajul video înregistrat în apropierea izvorului de la Mănăstirea Sf. Gheorghe din cetatea veche Cairo, unde potrivit tradiției au băut apă Fecioara Maria, Bătrânul Iosif și Copilul Iisus Hristos, Patriarhul Alexandriei a subliniat faptul că membrii Familiei Sfinte au venit ca refugiați în binecuvântata țară a Nilului.

„Acest loc, țara Egiptului în care a călătorit Dumnezeu, a găzduit pe Pruncul Hristos, pentru ca de atunci și până astăzi să aibă binecuvântarea de a fi o țară mare, ospitalieră și puternică”, a transmis Patriarhul Teodor pentru Agenția de Presă AMNA.

„În această țară, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu împreună cu Fiul ei iubit, Iisus Hristos, au venit ca refugiați săraci din Ierusalim la Cairo”, a adăugat Patriarhul.

Cu acest prilej, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Africii a făcut un apel către toată lumea prin intermediul AMNA pentru protejarea în special a copiilor refugiați, după cum Egiptul a protejat odinioară pe Iisus de Irod.

Patriarhul Teodor a spus că Grecia, Ciprul și Egiptul transmit împreună un mesaj că „nu trebuie să moară copii în marea pașnică a Mediteranei, după cum s-a întâmplat în timpul lui Irod când marea a devenit cimitir al copiilor mici,” a spus Patriarhul arătând spre izvorul de unde a băut Sfânta Familie, care astăzi este loc de pelerinaj pentru mulți creștini și chiar musulmani.

„De la această fântână a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu transmitem un mesaj de iubire către toate popoarele, către copii, aceste frumoase creații ale lui Dumnezeu, ca să poată trăi o îmbrățișare primitoare”, în orice colț al lumii.

În încheiere, Patriarhul Alexandriei și al întregii Africi a felicitat pe toți cu ocazia Crăciunului și a anului nou 2019, dorind „iubire, speranță și pace din plin”.

„Dumnezeul Iubirii, Iisus Hristos, Care a venit ca refugiat în aceste părți ale lumii să fie pentru toată lumea Lumină, o stea plină de iubire, dreptate și pace. La mulți și binecuvântați ani”!

Foto: captură video AMNA / Youtube

Comentarii Facebook


Știri recente