Patriarhul Alexandriei s-a întâlnit cu Prințul Charles în Ghana

Preafericitul Părinte Teodor, Patriarhul Alexandriei, s-a întâlnit duminică după-amiază cu Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales.

Întâlnirea a durat aproximativ 30 minute și s-a desfășurat într-un cadru foarte cordial.

Potrivit Patriarhiei Alexandriei, cei doi și-au exprimat bucuria pentru ocazia de a se întâlni în Accra, în contextul vizitelor oficiale pe care ambii le desfășoară în această perioadă în Ghana.

La întâlnirea din data de 4 noiembrie, Preafericitul Părinte Teodor l-a informat pe Prințul de Wales despre activitatea Patriarhiei Alexandriei în Africa, subliniind eforturile de susținere a educației tinerilor.

De asemenea, a făcut referire la relațiile istorice dintre Patriarhia Alexandriei și Regatul Unit din perioada Patriarhului Chiril Lukaris și a regelui Carol I al Angliei.

Au fost menționate volumele importante pe care regele Carol I le-a oferit bibliotecii Patriarhiei Alexandriei la acea vreme.


Citește și: Vizita Alteței Sale Regale, Charles, Prinț de Wales la Patriarhia Română


La rândul său, Prințul Charles a menționat eforturile depuse în sprijinirea copiilor africani și experiențele avute în timpul vizitei recente în Atena și Creta. El a vorbit și despre legăturile apropiate cu Mănăstirea Vatoped și cu starețul Efrem.

Moștenitorul coroanei britanice și-a exprimat neliniștea pentru situația dificilă în care se află creștinii din Orientul Mijlociu, dar și disponibilitatea de a ajuta soluționarea problemelor cu care aceștia se confruntă.

La final, Prințul Charles a acceptat invitația Patriarhului Teodor de a vizita Alexandria, exprimându-și dorința de a realiza un pelerinaj în cetatea lui Alexandru cel Mare în viitorul apropiat.

Foto credit: Patriarhia Alexandriei

Comentarii Facebook


Știri recente