Patriarhul Alexandriei s-a întâlnit cu Arhiepiscopul Atenei

Patriarhul Teodor al Alexandriei a fost primit joi de Arhiepiscopul Ieronim al Atenei la reședința sa arhiepiscopală din capitala Greciei.

În contextul vizitei sale în Atena, Preafericitul Părinte Teodor s-a întâlnit cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Greciei pentru a discuta diferite subiecte de interes comun și pentru a transmite personal urări cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului.

Patriarhul Alexandriei a fost însoțit de Mitropolitul Gheorghe de Guineea, reprezentantul său în Atena.

Delegația alexandrină a fost întâmpinată de vicarul Arhiepiscopiei Atenei, Preasfințitul Părinte Simeon de Thespies, scrie ecclesia.gr.

Într-o declarație oferită postului de radio al Arhiepiscopiei Atenei, Patriarhul Teodor și-a exprimat recunoștința pentru Biserica Ortodoxă a Greciei, subliniind că „Arhiepiscopul și ierarhia Bisericii Greciei sunt alături de noi și ne oferă curaj și speranță în misiunea pe care o desfășurăm”.

Patriarhul Alexandriei a transmis urări de bine tuturor cu ocazia sărbătorii Crăciunului, dorindu-le ca lumina Nașterii Domnului să strălucească în inimile tuturor.

El și-a exprimat solidaritatea plină de iubire, recunoștință și respect față de Arhiepiscopul Ieronim.

La rândul său, Arhiepiscopul Atenei a afirmat că își exprimă „dragostea și ajutorul” atât față de Patriarhul Teodor cât și față de Biserica Ortodoxă a Alexandriei „care reprezintă un mare centru pentru viața creștină”.

Foto: ecclesia.gr

Comentarii Facebook


Știri recente