Patriarhul Alexandriei s-a întâlnit cu Arhiepiscopul Atenei

Patriarhul Teodor al Alexandriei a fost primit joi de Arhiepiscopul Ieronim al Atenei la reședința sa arhiepiscopală din capitala Greciei.

În contextul vizitei sale în Atena, Preafericitul Părinte Teodor s-a întâlnit cu Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Greciei pentru a discuta diferite subiecte de interes comun și pentru a transmite personal urări cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului.

Patriarhul Alexandriei a fost însoțit de Mitropolitul Gheorghe de Guineea, reprezentantul său în Atena.

Delegația alexandrină a fost întâmpinată de vicarul Arhiepiscopiei Atenei, Preasfințitul Părinte Simeon de Thespies, scrie ecclesia.gr.

Într-o declarație oferită postului de radio al Arhiepiscopiei Atenei, Patriarhul Teodor și-a exprimat recunoștința pentru Biserica Ortodoxă a Greciei, subliniind că „Arhiepiscopul și ierarhia Bisericii Greciei sunt alături de noi și ne oferă curaj și speranță în misiunea pe care o desfășurăm”.

Patriarhul Alexandriei a transmis urări de bine tuturor cu ocazia sărbătorii Crăciunului, dorindu-le ca lumina Nașterii Domnului să strălucească în inimile tuturor.

El și-a exprimat solidaritatea plină de iubire, recunoștință și respect față de Arhiepiscopul Ieronim.

La rândul său, Arhiepiscopul Atenei a afirmat că își exprimă „dragostea și ajutorul” atât față de Patriarhul Teodor cât și față de Biserica Ortodoxă a Alexandriei „care reprezintă un mare centru pentru viața creștină”.

Foto: ecclesia.gr

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Romfilatelia a lansat emisiunea poştală Crăciun 2019

Romfilatelia a introdus în circulaţie săptămâna trecută emisiunea de mărci poştale Crăciun 2019. Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”.…