Patriarhul Alexandriei a slujit în Sierra Leone

Duminică, 11 noiembrie 2018, Preafericirea Sa Teodoros al II-lea, papă și patriarh al Alexandriei și al întregii Africi, a oficiat sfânta liturghie împreună cu Mitropolitul Gheorghe al Guineei în catedrala Sf. Elefterie din orașul Freetown în Sierra Leone.

Preafericirea Sa a mărturisit celor prezenți că a văzut schimbări majore în Biserica ortodoxă din această zonă, comparativ cu ultima sa vizită din 2012, în special în domeniul educației, informează Patriarhia Alexandriei pe site-ul oficial.

În continuare, patriarhul i-a felicitat pe Mitropolitul Gheorghe și pe profesorii care s-au implicat în activitatea educațională a tinerilor. A mulțumit de asemenea și voluntarilor veniți din Grecia, America și Guatemala.

În cursul aceleiași zi, Patriarhul Teodoros a participat la Festivalul Tinerilor, care a avut loc în curtea Școlii ortodoxe din oraș.

Programul artistic a constat într-un concert coral susținut de tineri de toate vârste. Preafericirea Sa a fost impresionat de piesele interpretate de o parte din copii orbi ai Misiunii din Sierra Leone.

A doua zi, Patriarhul Alexandriei și-a încheiat vizita sa pastorală de 12 zile în vestul Africii. La plecare, în aeroport a fost prezent și Ministrul Afacerilor externe al statului Sierra Leone, care i-a mulțumit Preafericirii Sale pentru binele făcut cetățenilor.

Foto credit: Patriarhia Alexandriei

Comentarii Facebook


Știri recente