Patriarhul Alexandriei a slujit în Harare la împlinirea a 50 ani de la înfiinţarea Mitropoliei de Zimbabwe

Preafericitul Părinte Teodor a slujit duminică în Catedrala Sf. Treime din Harare cu prilejul împlinirii a 50 ani de la înfiinţarea Mitropoliei de Zimbabwe şi a 14 ani de la alegerea sa în demnitatea de Patriarh al Alexandriei.

Alături de Preafericirea Sa s-au aflat mai mulţi ierarhi din Patriarhia Alexandriei: Înaltpreasfinţitul Părinte Macarie de Kenya, Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim de Zimbabwe şi Angola, Înaltpreasfinţitul Părinte George de Guineea, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan de Zambia şi Malawi.

Ambasadorii Greciei, Egiptului, Rusiei, dar şi alte oficialităţi au fost prezente la evenimentul din capitala Republicii Zimbabwe, informează Patriarhia Alexandriei.

Preafericitul Părinte Teodor şi-a exprimat bucuria participării la aceste evenimente şi a elogiat mai multe personalităţi bisericeşti care au avut un rol important în istoria Eparhiei de Zimbabwe.

De asemenea, a evidenţiat importanţa prezenţei tinerilor în lăcaşul de cult şi s-a rugat ca Dumnezeu să dăruiască mulţi ani eparhiei care a împlinit 50 ani de existenţă.

După manifestările culturale şi alocuţiunile specifice acestui eveniment, Patriarhul Alexandriei a oficiat un Trisaghion la mormântul primului Mitropolit de Zimbabwe, Chiril Papadopoulos, care a păstorit eparhia între anii 1968-1986.

Eparhia de Zimbabwe şi Angola a fost înfiinţată în anul 1968.

Foto credit: Patriarhia Alexandriei

Comentarii Facebook


Știri recente