Patriarhul a oferit daruri pentru tinerii cu deficienţe de auz | Proiect pentru un centru social

Douăzeci şi şase de tineri din comunitatea ortodoxă a persoanelor hipoacuzice „Sfântul Meletie” din Bucureşti au primit sâmbătă daruri din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, informează Trinitas TV.

Acţiunea este a treia de acest gen şi se înscrie în programul „Sfântul Nicolae la casele copiilor”, organizat de Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române, în colaborare cu Sectorul social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Tinerii au primit darurile în biserica din incinta Ministerului Apărării Naţionale şi a fost coordonată de Pr. Inspector eparhial Eugen Bucur, împreună cu Pr. Mirel Ilie, coordonatorul comunităţii „Sfântul Meletie”.

Darurile au constat în dulciuri, încălţăminte şi volumul „Istorisiri din Sfintele Scripturi pentru copii și părinți”.

„Aceşti tineri, chiar dacă nu pot rosti un cuvânt de bucurie, văd pe chipurile lor speranţa că în Biserică se regăsesc în casa lor, pe care o frecventează”, a declarat Părintele Eugen Bucur.

Foto credit: Trinitas TV

Centru social dedicat tinerilor

Arhiepiscopia Bucureştilor a demarat lucrările pentru construirea unui centru social destinat comunităţii surzilor din Capitală şi din zonele limitrofe. Noul aşezământ va fi situat în Sectorul 5, în zona Trafic Greu.

Proiectul prevede un spaţiu liturgic, un spaţiu pentru culturalizare şi o cantină socială care să asigure zilnic masa caldă pentru 50 de persoane şi să ofere hrană tuturor celor care participă la slujbe.

Centrul va avea un after-school, unde copiii vor fi ajutaţi la efectuarea temelor, iar cei din anii terminali vor fi ajutaţi la susţinerea examenelor de încheiere a studiilor.

Proiectul va include o şcoală duminicală, un cabinet de logopedie şi unul de psihologie prin intermediul cărora copiii pot fi ajutaţi pentru o comunicare eficientă.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Foto credit: Trinitas TV


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente