Sf. Nicolae a venit deja în centrele de zi din Arhiep. Bucureștilor, cu daruri de la Părintele Patriarh

Din cauza pandemiei, tradiționalul concert de colinde intitulat „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor” nu mai are loc. Cu toate acestea, darurile Părintelui Patriarh ajung la 100 de copii din centrele sociale înainte de sărbătoarea Sfântului Nicolae.

Darul Patriarhului de Sfântul Nicolae are o valoare de aproximativ 300 de lei și conține îmbrăcăminte sau încălțăminte de iarnă, dulciuri, dar și o carte duhovnicească, „Istorisiri din Sfintele Scripturi pentru copii și părinți”.

Pr. Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, s-a ocupat vineri de distribuirea darurilor la Centrele de zi „Sf. Muceniță Sofia” din București și „Sf. Stelian” de la Valea Crângului – Urlați.

„Dragi copii, anul acesta este altfel”, i-a anunțat părintele consilier pe copii. „Dacă în anii trecuți mergeam și îl colindam pe Părintele Patriarh și primeați apoi daruri, astăzi, din cauza bolii care ne dă târcoale, Părintele Patriarh a rânduit să vă trimită darurile sale de Sfântul Nicolae, aici la centrul în care veniți pentru a avea sprijin la școală”.

„Sunt sigur că v-ați străduit mult cu școala, cu lecțiile online, cu toate schimbările care au apărut în viața voastră, dar trebuie să știți că nu sunteți singuri și veți primi în continuare sprijinul nostru, al Bisericii, al Părintelui Patriarh”, i-a încredințat pe copii delegatul PF Daniel.

Vineri au fost oferite daruri pentru 39 de copii de la Centrul „Sf. Sofia” și pentru alți 30 de la Centrul de zi „Sf. Stelian”, iar sâmbătă darurile Patriarhului vor ajunge și la copiii cu deficiențe de auz din comunitatea „Sfântul Meletie”.

Foto credit: Trinitas TV

Acțiunile se înscriu în programul eparhial „Sfântul Nicolae la casele copiilor”. La rândul lor, parohiile din Arhiepiscopia Bucureștilor desfășoară în aceste zile acțiuni similare pentru copiii fără posbilități materiale.

Foto credit: Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente