Patriarhii Teoctist Arăpașu și Iustin Moisescu pomeniți în Episcopia Giurgiului

La începutul Postului Adormirii Maicii Domnului, astăzi, 1 august 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în Catedrala Episcopală, în toate mănăstirile și bisericile eparhiei Giurgiului, după Sfânta Liturghie, a fost oficiată Slujba Parastasului pentru vrednicii de pomenire Patriarhii ai României Iustin Moisescu (la împlinirea a 29 de ani de la trecerea sa la Domnul – 31 iulie 1986) şi Teoctist Arăpaşu (la împlinirea a opt ani de la trecerea sa la Domnul – 30 iulie 2007), informează episcopiagiurgiului.ro.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie a participat la Sfânta Liturghie și a săvârșit Slujba Parastasului în biserica Mănăstirii „Sf. Ioan Rusul” din localitatea Slobozia de Giurgiu.

În cuvântul de aducere aminte, Preasfințita Sa a evocat personalitatea celor doi vrednici de pomenire Patriarhi ai României, arătând că este dificil să cuprinzi numai în câteva cuvinte personalitatea complexă a acestor doi mari patriarhi, care, cu timp şi fără timp, înfruntând pericole nenumărate s-au străduit să ducă mai departe corabia Bisericii.

Astăzi, privim lumina și credința din viaţa lor, ne rugăm Bunului Dumnezeu să îi odihnească în corturile drepţilor și în cetele sfinţilor.

Comentarii Facebook


Știri recente