Patriarhia Română a trimis la Chișinău un tir cu alimente și produse de strictă necesitate pentru refugiații ucraineni

La solicitarea Misiunii Sociale Diaconia a Mitropoliei Basarabiei, Patriarhia Română a trimis marți dimineață spre Chișinău un tir cu alimente și produse de strictă necesitate destinate refugiaților ucraineni aflați în Republica Moldova. Pentru coordonarea inițiativelor de sprijin acordat refugiaților, Patriarhia Română a schimbat destinația platformei „Ajută cu bucurie”.

„Este un prim transport umanitar spre Misiunea Socială Diaconia realizat de Patriarhia Română împreună cu Federația Filantropia, prin platforma ‹Ajută cu bucurie›”, a spus Pr. Ciprian Ioniță, Consilier patriarhal coordonator la Sectorul social-filantropic din Administraţia Patriarhală.

„În acest transport, cei de la Misiunea Socială Diaconia ne-au solicitat de urgență mai ales îmbrăcăminte pentru copii și produse alimentare pentru cei mici”, a detaliat la Radio Trinitas Pr. Ciprian Ioniță.

Au fost trimise, totodată, diverse alimente neperisabile, articole igienico-sanitare și pături.

A fost un efort comun al ONG-urilor Bisericii de pe întreg cuprinsul țării. Acestei acțiuni de ajutoare s-a alăturat și Arhiepiscopia Bucureștilor, care a pus la dispoziție, cu ajutorul mai multor comercianți, produse alimentare, dar și tirul care transportă marfa.

Inițiativa a fost susținută de firma de transport DGH Log & Sped, rețeaua de magazine Profi și firma Scandia Sibiu.

Citește și Arhiepiscopia Bucureștilor: Colectă și spații de cazare pentru refugiații ucraineni

Sursă foto: Pr. Ciprian Ioniță

Comentarii Facebook


Știri recente