Patriarhia Română a donat un ecograf Spitalului din Târgu Neamț

Patriarhia Română a donat Spitalului Orășenesc Sfântul Dimitrie din Târgu Neamț un aparat pentru ecografie cardiacă și abdominală. La sfârșitul săptămânii trecute dispozitivul a fost prezentat medicilor care îl vor utiliza.

Aparatul în valoare de aproximativ 30.000 euro era strict necesar Secției de Cardiologie, în urma defectării celui avut în dotare, notează ziartarguneamt.ro.

Noua aparatură medicală a fost prezentată medicilor în data de 31 august 2017, în prezența primarului Daniel Harpa, Dr. Florin Apostoae, managerul spitalului, și Dr. Caesar Lucachi, director medical.

Prezentarea a fost făcută de Ing. Cristina Lepădatu, product manager la Nova Intermed – unic importator de produse Alpinion.

Este un ecograf cu aplicații în cardiologie. Softurile și sondele sunt specifice pentru acest domeniu de aplicație. Configurația aparatului este una bună. Calitatea imaginii este foarte bună, sunt cristal- ultima generație de sonde, a precizat ing. Cristina Lepădatu.

Primarul Daniel Harpa a apreciat inițiativa Patriarhiei Române și a transmis mulțumiri Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și Arhim. Ciprian Grădinaru, duhovnicul Paraclisului Catedralei Naționale.

Vreau să vă aduc la cunoștință că aceste donații se datorează în mare măsură părintelui Arhim. Ciprian Grădinaru. Mulți ani a fost duhovnicul meu și al altor mulți credincioși, la Mănăstirea Sihăstria. Acum, e la Patriarhia Română și ca urmare a discuțiilor purtate, am reușit să primim acest aparat. Îmbucurător este faptul că Patriarhul Daniel s-a gândit la zona Neamțului. După cum bine știm, Preafericirea Sa a fost călugărit la Mănăstirea Sihăstria. Iată că nu a uitat de unde a plecat, a spus Primarul din Târgu Neamț.


Patriarhia Română a donat dispozitive medicale pentru
douăzeci de spitale din țară


Aceasta nu este prima donație a Patriarhiei către spitalul nemțean. La începutul lunii august, Spitalul din Târgu Neamț s-a numărat printre cele 20 de unități medicale care au primit cu titlu de donație câte un dispozitiv medical Drӓger Jaundice Meter JM-105 de uz pediatric pentru stabilirea bilirubinei.

Comentarii Facebook


Știri recente