Patriarhia Ecumenică | Întrevedere între Patriarhul Bartolomeu şi Președintele Greciei

Președintele Republicii Elene, Prokopios Pavlopoulos, a vizitat luni, 22 mai 2017, Patriarhia Ecumenică. Aici, s-a întâlnit în Sala Tronului cu Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului. Aceasta a fost prima vizită a unui președinte grec la Patriarhia Ecumenică din ultimii 65 ani.

Conducătorul statului elen a evidențiat importanța instituției, afirmând că prezența Patriarhiei în Constantinopol este una dintre cele mai puternice legături ale Turciei cu UE și Occidentul. Apoi, a îndemnat statul turc să permită redeschiderea școlii din Halki.

Mai departe, Sanctitatea Sa Bartolomeu i-a mulțumit pentru vizită. Orașul nostru, orașul nostru unic are astăzi onoarea de a întâmpina pe șeful statului grec. Vă mulțumim pentru dragostea și interesul față de problemele Patriarhiei Ecumenice și a unei mici comunități grecești din Constantinopol.

Şeful statului elen a vizitat după aceea Biserica Patriarhală Sfântul Gheorghe.

Ulterior, Preşedintele Prokopios Pavlopoulos a rostit un discurs la cel de-al 25-lea Summit al șefilor de stat și de guvern ai statelor membre BSEC (Organization of the Black Sea Economic Cooperation). Excelenţa Sa participă la evenimentul din Istanbul la invitaţia Preşedintelui turc.

Credit: fanarion.blogspot.ro

Comentarii Facebook


Știri recente