Patriarhia Alexandriei a înființat mai multe eparhii în Africa. Cine sunt episcopii aleși?

La propunerea Preafericitului Părinte Teodor, Sinodul Patriarhiei Alexandriei și a întregii Africi a decis în ședința din 26 noiembrie 2018 înființarea Mitropoliei de Katanga şi a următoarelor Eparhii: Malawi, Gulu și Estul Ugandei, Toliara și Sudul Madagascarului, Goma şi Kisangani.

La conducerea Mitropoliei de Katanga a fost ales Arhim. Teodosie Tsitsivos, iar ca nou mitropolit de Axomi a fost ales Arhim. Daniel Biazis, secretarul Sfântului Sinod.

Episcopia de Malawi apare ca urmare a divizării Mitropoliei de Zambia și Malawi, și va fi condusă de Arhimandritul Fotie (Hadjantoniou), starețul Mănăstirii „Sf. Sava” din Alexandria, care s-a născut în Nikaia, Attica, în 1954.

Arhimandritul Fotie este absolvent al Facultății de Filosofie și Teologie a Universității Națională și Capodistriană din Atena. A fost hirotesit arhimandrit în 9 noiembrie 1980, informează Orthodoxia.info.

Episcopia nou-înființată de Gulu și Estul Ugandei va fi condusă de Arhimandritul Silvestru (Kisitu) slujitor în Mănăstirea „Sf. Sava” din Alexandria. Episcopul ales al Episcopiei de Gulu și Estul Ugandei s-a născut în Uganda. A studiat Teologia în Grecia și a slujit ca preot în Mitropolia de Rodos.

Episcopul ales de Toliara și Sudul Madagascarului, arhim. Prodromos Katsoulis s-a născut în Sparti, Grecia, în 16 februarie 1982.

Tot luni, Patriarhia Alexandriei a hotărât ca Episcopul de Rwanda să fie ridicat la demnitatea de mitropolit.

Foto credit: Patriarhia Alexandriei 

Comentarii Facebook


Știri recente