Participare numeroasă a elevilor mehedinţeni la Olimpiada de Religie

În Episcopia Severinului și Strehaiei s-a desfăşurat sâmbătă, 7 martie 2015, faza judeţeană a Olimpiadei de Religie, Cult Ortodox. La primele ore ale dimineţii, elevi de la toate şcolile din municipiul Drobeta Turnu Severin și din judeţul Mehedinţi şi-au îndreptat paşii către Colegiul Naţional Gheorghe Țițeica, unitatea de învăţământ care a găzduit competiţia şcolară. Participanţii la concursul de cunoştinţe religioase au venit însoţiţi de părinţi şi de dascălii care i-au pregătit temeinic pentru acest eveniment.

„La faza judeţeană a Olimpiadei de Religie de anul acesta s-au calificat peste 170 de elevi din învățământul preuniversitar. Ca în fiecare an, participarea este destul de numeroasă la această disciplină, elevii apreciind materia ca fiind de bază în formarea și educarea lor. Totodată, în judeţul Mehedinţi s-a înregistrat un procent destul de ridicat al elevilor care au ales să frecventeze ora de Religie. Elevii calificaţi în urma acestei etape judeţene a Olimpiadei de Religie vor participa în luna aprilie la faza națională care se va desfăşura la Piteşti”, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu, Redactor Ştiri al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

De asemenea, toţi elevii care se remarcă la concursurile școlare religioase vor fi premiați de către Episcopia Severinului și Strehaiei.

„Promotor al culturii și educației creștine pe meleaguri mehedințene, chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim, le acordă în fiecare an olimpicilor și profesorilor îndrumători, în semn de prețuire, diplome, icoane, cărți și CD-uri cu conținut religios”, a mai precizat Cătălin Cernătescu.

Comentarii Facebook


Știri recente