Reprezentanţi ai autorităţilor locale, voluntari, artişti şi oameni de cultură, împreună cu familiile lor, au participat sâmbătă la o acţiune de ecologizare organizată pe pârtia din Copou. Evenimentul intitulat „Pârtia de cultură” a fost iniţiat de Ateneul Naţional din Iaşi.
A fost un prilej de a ne întâlni şi de a ne bucura de Ziua Familiei, de a ne bucura, în primul rând, de unul dintre locurile frumoase din Iaşi, a spus managerul ateneului ieşean, Andrei Apreotesei.
Pârtia de schi din Copou este o locație familiară, atât celor ce practică sporturi de iarnă, în anotimpul rece, cât și celor ce participă la evenimentele cultural-artistice organizate în restul anului.
Exemplul oferit de adulţi prin strângerea deşeurilor reprezintă o lecţie pentru cei mici, care vor învăţa să păstreze natura curată.
„Copiii trebuie educaţi, trebuie să vadă de la cei mari, de aceea am venit cu fetiţa mea să afle cât de importantă este natura pentru noi; şi să lăsăm mediul curat în urma noastră când venim în natură şi să ne bucurăm de ea”, a declarat Virgil Popa, dirijor Orchestra Tineret Iaşi.
„Pârtia de Cultură” a unit sub aceeaşi inițiativă instituții publice, culturale, de învățământ, reprezentanți ai mediului privat și voluntari.
„Dorim să implementăm şi copiilor această dorinţă de a păstra curate locurile noastre verzi. Şi să înveţe de mici să facă acest lucru, de aceea corul de copii al Municipiului Iaşi s-a alăturat proiectului iniţiat de Primărie împreună cu Ateneul Naţional”, a spus dirijoarea corului de copii al Municipiului Iaşi.
La prima ediție, desfășurată în luna martie 2019, cei peste 150 de voluntari au strâns aproximativ 40 mc de deșeuri, atât de pe pârtia de schi, cât și din pădurea care delimitează zona de agrement.
Proiectul a fost organizat de Ateneul Național din Iași, în colaborare cu Primăria Municipiului Iași, Servicii Publice Iași S.A., Salubris S.A., Direcția Silvică Iași, Casa de Cultură a Studenților Iași, Școala Populară de Arte „Titel Popovici” Iași etc.
Foto credit: Pârtia de cultură/Facebook