Parteneriat social în parohia Poienița

Primăria comunei Vânători, județul Iași, a încheiat, la începutul acestei luni, un parteneriat social cu parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Poienița pentru sprijinirea Centrului de Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii din sat Hârtoape, comuna Vânători, județul Iași (CCSPC), informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Noul centru, construit în anul 2012, cu finanțare prin FEADR – Măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale”, are ca scop sprijinirea părinților/potențialilor părinți pentru a face față dificultăților psiho-sociale, care afectează relațiile familiale, pentru dezvoltarea competențelor parentale, pentru prevenirea separării copilului de familia sa și sprijină copiii, atunci când apar probleme în dezvoltarea acestora.

„Până în prezent am încheiat acordul de parteneriat. După ce noul centru va fi dat în folosință vom derula activitățile propriu-zise. Întrucât centrul se află în Poienița, parohia noastră este singura din comuna Vânători care a încheiat un parteneriat. Beneficiarii acestui parteneriat vor fi copiii și familiile aflate în dificultate, precum și persoanele vârstnice din comuna Vânători, aflate în risc de marginalizare sau excluziune socială”, a declarat pr. paroh Marius Tabarcea.

Serviciile sociale vor fi oferite în funcție de realitățile locale, pentru persoanele aflate în situație de risc: femei victime ale violenței domestice, persoane dependente de alcool, familii cu venituri reduse, persoane cu tulburări psihice, persoane marginalizate social.

Comentarii Facebook


Știri recente