Parteneriat social-filantropic între Asociația Diaconia și Primăria Câmpina

Asociația „Diaconia” a Arhiepiscopiei Bucureștilor, în parteneriat cu Primăria orașului Câmpina, va deschide, începând cu luna februarie 2013, un centru de găzduire în regim de urgență pentru persoanele fără adăpost sau cu alte probleme sociale, informează Ziarul Lumina.

Asociația „Diaconia” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a încheiat un parteneriat cu Primăria orașului Câmpina, județul Prahova, pe baza căruia asociația va asigura, prin intermediul centrului de găzduire în regim de urgență, prestarea de servicii sociale (cazare, hrană caldă, consiliere) persoanelor cu probleme sociale din orașul Câmpina și din împrejurimi. „Centrul de găzduire în regim de urgență va funcționa în baza încheierii contractului de prestări de servicii sociale de către Asociația «Diaconia» pentru comunitatea orașului Câmpina și se va ocupa de găzduirea a 28 de persoane fără adăpost, mame cu copii, persoane cu dizabilități, persoane care se află în situații speciale din cauza lipsei locuinței sau fără posibilități de a avea acces la locuință. În cadrul centrului se vor asigura și hrana caldă și alte servicii de consiliere socială din partea asistenților sociali ai Asociației «Diaconia»”, a precizat arhidiac. Ionuț Viorel Iordăchescu, consilierul eparhial al Sectorului Social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Contractul cu Primăria Câmpina a fost semnat în luna decembrie a anului trecut, iar parteneriatul este încheiat pe o perioadă de patru ani. „În baza parteneriatului încheiat cu Primăria Câmpina, aceasta din urmă va pune la dispoziție locația unde se vor desfășura serviciile sociale, iar Asociația «Diaconia» va veni cu personalul angajat ce va fi implicat în acordarea serviciilor sociale. Tot în baza parteneriatului, Primăria orașului Câmpina va suporta o parte din cheltuielile legate de funcționarea centrului”, a adăugat coordonatorul Sectorului Social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Centrul social de urgență a fost construit anul trecut și este situat în incinta Spitalului Voila din Câmpina. Clădirea în care funcționează acest centru a fost modernizată și recompartimentată, iar inaugurarea centrului de găzduire în regim de urgență va avea loc luni, 4 februarie.

Al doilea centru de găzduire în regim de urgență al Asociației „Diaconia”

Centrul social de la Câmpina este al doilea centru de găzduire în regim de urgență pentru persoanele aflate în situații sociale speciale din Arhiepiscopia Bucureștilor. Un prim centru de găzduire în regim de urgență pentru persoanele fără adăpost a fost înființat în București, Centrul social „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Asociația „Diaconia” are ca asociat Patriarhia Română, dar funcționează sub conducerea Arhiepiscopiei Bucureștilor. Înființată în 1999, Asociația „Diaconia” este unul dintre cei mai vechi furnizori de servicii sociale din cadrul Bisericii Ortodoxe Române pentru diferite categorii de persoane defavorizate, copii, femei, bătrâni, familii cu posibilități materiale reduse, promovând și susținând integrarea socială, economică, culturală și educativă a acestora.

Comentarii Facebook


Știri recente

Ziua Internațională a Copilului

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită pe 1 iunie în zeci de state. În 2016, Parlamentul Copiilor a obținut de la Parlamentul României transformarea Zilei Copilului în sărbătoare legală în România. „Ziua Copilului” este sărbătorită…